Robalo 2120

Nu ska ögonsten säljas med mer än en tår i ögat.

Då jag vet att köpare även utanför Stockholm kan vara intresserad så tänkte jag försöka skriva alla tänkbara saker här samt visa bilder.
Det är som sagt en båt från 1999 så den är inte ny men helhetsintrycket är mycket bra.
Vi har fiskat ganska exakt 60h på 1,5 år med den så den är sparsamt använd, den har stått största delen på trailer då jag inte har båtplats, vi fiskar framförallt havsöring höst/vinter och vår, då fiskar vi grunt och strandnära så några märken på skrivet hr det tyvärr blivit dock inte några stora märken.

Motorn har gått felfritt förutom att choken var lite märklig i vintras, jag tror att den kan ha frusit (automatchoke)

Om ni undrar vad den drar så kan jag helt ärligt inte svara på det, det är en 250kh tvåtakts motor på en relativt tung båt, med tre personer som STRESS fiskar havsöring (max fart till strand, 5 kast, max fart till nästa osv) så går det att bränna 7000kr på en helg i bränsle!

Kör du normalt med den så drar den så klart mindre bensin, men en miljö bov av värsta klassen det är det, men det bryr du dit inte om i 47kn flygandes över vågorna.

Över vågorna, vi har kört i en hel del busigt väder, och eftersom friborden är låga så har vi även fyllt durken med vatten så den flyter bra full med vatten med, låga fribord är underbart när man spinnfiskar!

Här är film på en HÖ tävling från förra året:
(vi navigerade med Ipad dock har en Garmin 740S monterats efter filmen)

En och annan gädda har även fått syna båten från insidan, då vi utövar C&R så finns det en hel del gäddor i vattnet som känner igen båten.

blocket: http://www.blocket.se/stockholm/Robalo_2120_arsmodell_1999_inklusive_bat_vagn_60588928.htm?ca=11&w=1

Robalo 2120 årsmodell 1999 inklusive båt vagn.

Vill du sticka ut i sommar?
Med denna skönhet kommer du inte undgå att sticka ut, den har kraften att ta dig till den där ”egna” stranden först av alla andra och utseendet så du slipper riskera vara ensam i båten.
Ska du fiska så fungerar den utmärkt att trolla med eller spinnfiska från, den har en upphöjning i fören så fisket blir riktigt bekvämt.
Den är förvånansvärt lätt att traila trots sin stadiga vikt på ca 1600kg Båten är importerad från England av för förra ägaren när han flyttade till Sverige därför är den tyvärr inte CE märkt men jag har den försäkrad i trygghansa utan problem.
Motor: Yamaha V6 250 hk, tvåtakt årsmodell 2008 endast 100 timmars gångtid!
(Mer driftsäker motor får ni leta efter, den används bland annat av USA:s kustbevakning.) TK trailer boggivagn (30 km trailer) från 2010 i utmärkt skick, denna vagn är aningen för stor men fungerar bra, den är byggd på en 3,5 tons ram men typad för 2,5 ton på grund av att byggarna missade i beställningen därför är detta en väldigt stabil 2,5 tons vagn, troligen den stabilaste 2,5 tons vagn som finns!
Vinter 2014 renoverade hjullagren och fettades in, däcken är fina och endast sommar däck finns till den idag.
Vad som finns på båten:
-300L fast tank (det behövs stor tank med 250 hk två taktare) -Två skenor från Berts Custom tackle där man kan fästa alla möjliga saker se http://www.borgsmotor.se/portfolio_category/berts-custom-tackle/
-Två st kättingsbeslag monterat högre upp för enklare låsning av båten.
-Garmin 740S + ekolod samt karta VEU711L (Sverige + stora sjöarna) -Fäste för extramotor finns monterat i rostfritt -Fäste för BIOS trollingsmast i fören -Fäste för badstege i rostfritt
-50 liter färskvatten tank med spolmunstycke -pump samt sjövatten slang -Trimplan -VHF antenn samt en helt ny VHF.
-Lanternor
-Fisksump
-Live well
-Spolmunstycke för att kunna göra rent däcket mm.
-Självlänsande däck
-Länspump med nivåvakt (nivåvakten är ej inkopplad, endast manuellt är igång) -Signalhorn (fungerar ej) -12st Spöhållare
– Dyna till ståbänken ny klädd 2013
– Ny hydralikstyrning 2012.
– Peke 2013
– Tak etc över styrpuplet enl. bild
– Helt nytt elsystem draget vintern 2012/2013 -Arbetsbelysning samt belysning vid durken -4st högtalare kan följa med dock är plasten dålig på dem, kablar är fördragna.
– 6st fendrar
Båten är inte ny men jag har tagit hand om den så gott jag kunnat, självklart finns det skavanker i plasten men i det stora hela så är det en jätte fin båt. Den har aldrig varit bottenmålad.
Min tid är dyrbar så jag hinner inte ta ut alla på en provtur men visar du ett genuint intresse så ordnar jag självklart en provtur, då förutsätter jag att du som köpare har kommit så långt fram med beslutet att du tar med dig de finansiella medlen så att affären kan avslutas på plats.
Jag kommer att behöva en båt så har du en mindre båt som är anpassad för fiske max 30.000kr ink 80 trailer så kan ett inbyte vara av intresse.

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

Bilder tagna 2015-05-16

Bilder tagna 2015-05-16